Най-добрият ни състезател по мотоциклетизъм на писта  Мартин Чой е

...
Най-добрият ни състезател по мотоциклетизъм на писта  Мартин Чой е
Коментари Харесай

Мартин Чой е готов за нов подвиг в „24-те часа на Льо Ман”

Най-добрият ни играч по мотоциклетизъм на писта  Мартин Чой е доста стимулиран и квалифициран за шестото си следващо присъединяване в най-трудното тестване в света „ 24 часа на Льо Ман “, което е част от календара на Световната федерация – FIM. Между 54 и 57 тима ще се конкурират във Франция в най-престижната конкуренция,която се следи от милиони фенове от целия свят.

Стартът на тазгодишното издание ще бъде даден на 12 юни в 12:00 часа локално време (13:00 бг).Както е известно, българинът е част от френския отбор EnergieEndurance 91, дружно с братята Кристиян и Федерико Наполи.

„ Чувствам се в чудесно положение “, съобщи през днешния ден 26-кратният първенец на страната ни, който разкри, че е налегнат от същата тръпка за победи, както преди 24 година Чой е водил специфична подготовка през последните 6 месеца, достигайки 50 тренировки с пробягани 500 км на месец за устойчивост. Преминал е лагер в Испания, два лагера в Гърция и към този момент записа два старта с две първи места и връх на пистата в Плевен от Републиканския шампионат предходната седмица.
„ В края на март бяхме на публични проби всички тимове на Льо Ман. Нашият отбор приключи на 0,4 сек. от Топ 3 “, описа Мартин Чой. По-добрият експериментален резултат тази година, както и опитът на българина му вдъхва убеденост за по-добро показване от предходните издания на ендуро шампионата.



„ Отивам една концепция по-спокоен “, бяха думите на надарения ни пистов играч. Той се надява времето да му се усмихне и най-много да няма дъжд, тъй като през нощта температурата пада и в случай че пистата е мокра, изискванията за водачите стават доста тежки. Най-мъчният откъслек в 24-часовата непрекъсната конкуренция е сред 2 ч и 5 ч сутринта, само че би трябвало да го преодолееш, добави Мартин Чой.

„ Много ме стимулира, че получавам покана за надпреварата, като се има поради, че в света има доста водачи като мен “, показа единственият българин на „ 24 часа на Льо Ман “. Той благодари особено на своя спонсор „ ЕКО “, компанията, която в продължение на 11 години го поддържа. Търговският шеф на спонсора Василис Макрис показа на срещата с медиите, че е доста благополучен да е до Мартин Чой, който с изключение на нееднократен първенец на писта е образец за младежите.

„ В ЕКО се възхищаваме на Мартин и високо ценим неговия професионализъм и голям гений. Мартин Чой е образец за младите и за нас като компания е чест да бъде дипломат на ЕКО България. Той е неизменима част от нашите начинания, които са със обществена устременост за безвредно шофиране и приемливост на пътя.Стискаме му палци за триумф и му пожелаваме да има шанс на Льо Ман ”, сподели Василис Макрис.

Непосредствено след края на ендуро шампионата „ 24 часа на Льо Ман “, на 24 юни Чой ще преподава уроци и ще кара в „ Еко Мото Училище “ на пистата в Серес, Гърция. Съвсем скоро ще стартират и записванията за феновете, които желаят да вземат присъединяване в него.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР